Üniversitemiz Senatosu Kahramanmaraş’ta yaşanan ve çevre illeri etkileyen iki büyük depremin ardından acilen toplanarak birçok kararı hayata geçirdi.

Bunlardan ilki Üniversitemiz Kongre ve Kültür Merkezinde ayni yardım toplama masaları oluşturmak oldu. Web sitesi, sosyal medya hesapları, personel elektronik postaları ve SMS yoluyla duyurulan ihtiyaç listesi önceliğine göre toplanan malzemeler gönüllü ESOGÜ çalışanlarınca ayrıştırılıp yardım kamyonuna yüklenerek afet bölgesine ulaştırılması amacıyla Türk Kızılayı Eskişehir Şubesine gönderilmeye başlandı. Kan ihtiyacına ilişkin de toplu duyuru sistemi kullanılarak personel ve öğrenciler Türk Kızılayı Eskişehir Şubesine yönlendirildi.
Geçmiş yıllarda deprem bölgelerinde arama kurtarma faaliyetlerinde görev almış ESOGÜ Sivil Savunma ekibi ile gönüllü personellerimiz AFAD Eskişehir İl Müdürlüğü ile koordineli olarak Kahramanmaraş Afşin ve Gaziantep İslahiye’deki çalışmalara katılmak üzere yol açıktı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi de deprem bölgesinden sevk edilen hastanelerin kabulünün sağlanması ve gerekli sağlık hizmetlerinin verilmesi için harekete geçti. Tüm çalışanların acil durumda görev başında olacakları şekilde planlamalar yapıldı. Depremzedeler için yoğun bakım üniteleri ile hasta servislerinde toplam 30 yatak ayrıldı. Ayrıca öğretim üyeleri, hemşireler ve acil tıp teknisyenlerinden oluşan toplam 9 Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi Birimi (UMKE) personeli deprem bölgesine hareket etti.

Depremden etkilenen bölgelerdeki öğrencilerimize kayıt yenileme vb. işlemlerinde kolaylık sağlayacağını duyuran Üniversitemiz, depremzedelerin kayıt sürecini ay sonuna kadar uzatarak tek ders sınavına giremeyeceklere sınav hakkı tanıdı. Afet bölgesindeki ESOGÜ öğrencileri ve personeliyle irtibat çalışmaları devam ediyor.