Öğretim Üyemizin Çalışması Advanced Materials Interfaces Dergisinin Kapağında

Üniversitemiz Mühendislik Mimarlık Fakültesi, Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Hüseyin Avcı’nın sorumlu yazar olduğu makale alanında iyi bilinen ve etki değeri 5.4 olan “Advanced Materials Interfaces” dergisinde kapak olarak yayınlandı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Hüseyin Avcı’nın sorumluluğunda, ilk yazarın Dr. Aliakbar Ebrahimi’nin olduğu, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hücresel Tedavi ve Kök Hücre Üretim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (ESTEM), Translasyonel Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi (TATUM) ve Biyomedikal Mühendisliği Bölümü, Abdullah Gül Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü, Feng Chia Üniversitesi (Tayvan) Kimya Mühendisliği Bölümü, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Biyomühendislik ve Kimya Mühendisliği Bölümleri, Tebriz Tıp Bilimleri Üniversitesi İleri Tıp Bilimleri Fakültesi Tıbbi Biyoteknoloji Bölümü, Yıldız Teknik Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü, Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi, Rowan Üniversitesi (ABD) Makine Mühendisliği Bölümü ve Biyomedikal Mühendisliği Bölümü, İstinye Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Kök Hücre ve Doku Mühendisliği Anabilim Dalı ve Eczacılık Fakültesi Analitik Kimya Bölümü, Anadolu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Analitik Kimya Anabilim Dalı, Kaliforniya Üniversitesi Beslenme Bölümü (ABD), ODTÜ MEMS Merkezi, Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalı, Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalı ve Harvard Üniversitesi Tıp Okulu ile Brigham ve Kadın Hastanesinden ulusal ve uluslararası multidisipliner geniş bir ekiple yaklaşık 3 yıl süren çalışma olan “Molecular Separation by Using Active and Passive Microfluidic chip Designs: A Comprehensive Review” başlıklı makale “Advanced Materials Interfaces” dergisinde kapak olarak yayımlandı.

Bu çalışmada, biyomoleküllerin ayrılması için cihaz başına düşük maliyet, hızlı analiz yetenekleri ve minimum numune tüketimi ile farklı mikroakışkan “çip üzerinde laboratuvar” yöntemlerinin geliştirilmesi ve kullanılmasındaki ilerlemeler araştırıldı. Burada tartışılan ayırma yöntemleri, ihtiyaca göre tekniğin belirlenmesiyle biyolojik araştırmalarda ve klinik uygulamalarda kullanım açısından büyük bir potansiyele sahip. Mikroakışkan bazlı moleküler ayırma yöntemlerinde çok fazla ilerleme bildirilmiş olmasına rağmen, bunların diğer bileşenlerle entegrasyonu hakkında çok sayıda sorun bulunuyor. Bu bağlamda araştırmalar, biyolojik analiz sistemlerinde daha verimli bir şekilde kullanılmak üzere birden fazla fonksiyonun tek bir mikroakışkan sisteme entegre edilmesine odaklanmalıdır.

Makale erişim bağlantıları: 

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/admi.202470006

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1002/admi.202300492

Yorum bırakın